Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Οι ανεξάρτητοι, οι κομματικοί και οι «ανεξάρτητοι»…


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές σχεδόν οι πάντες αυτοπροσδιορίζονται ως «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι, για να μπορούν  να μαζεύουν ψηφαλάκια και από άλλους κομματικούς χώρους. Αυτό γίνεται συνήθως με την προτροπή και την καθοδήγηση των κομμάτων που εκπροσωπούν…, οπότε αντιλαμβάνεστε για πόσο «ανεξάρτητους» μιλάμε.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια λοιπόν να ξεχωρίσουμε τους κομματικούς από τους ανεξάρτητους υποψήφιους, στην πόλη μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος. Υποψήφιος με τη ΝΔ, παρόλο που ντρέπεται να το πει, ενώ κυριολεκτικά ικέτευε την Πειραιώς για να του δώσει το χρίσμα (σε βάρος του Νίκου Πέτσα) είναι ο Παναγιώτης Διαλυνάκης. Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ είναι ο Παντελής Καμάς μεσαίο στέλεχος – του πάλαι ποτέ ακμαίου και νυν συρρικνωμένου – ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος με το ΚΚΕ o Παναγιώτης Καλαμαράς και τέλος υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ αν και ο ίδιος δεν το παραδέχεται είναι ο Φίλιππος Καμπούρης.
Οι υποψηφιότητες των πρώην Αντιδημάρχων Βάνας Δατσέρη και Ελένη Ρούκουνα-Δαβγιώτη, οι οποίες προέρχονται από την κεντροαριστερά και την δεξιά αντίστοιχα, φαντάζουν ως οι πιο ανεξάρτητες ή για να είμαι πιο ακριβής, οι πιο αυτοδιοικητικές.
Τέλος ο Γιώργος Τσιρίδης, είναι μια κατηγορία μόνος του. Ενώ διαλαλεί παντού ότι είναι ανεξάρτητος, ο ίδιος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει μάλιστα στις δύο επίσημες σελίδες του κυβερνώντος κόμματος στο facebook(Φίλοι Συριζα Κερατσινίου-Δραπετσώνας)
Όπως αντιλαμβάνεστε, από τις 8 υποψηφιότητες, οι 4 είναι επίσημα κομματικές και οι 2 ημιεπίσημα. Κατά τ’ άλλα όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι…

1 σχόλιο:

  1. Δεν είμαι μέλος του Σύριζα ούτε καμιάς σελίδας πέραν της σελίδας για την "Δική μας Ανάπλαση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή