Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ο πραγματικός λόγος του εκνευρισμού του κ. Βρεττάκου


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014

Έβγαλε μια ανακοίνωση ο συνδυασμός του απερχόμενου Δημάρχου στην οποία καταφέρεται με τον πλέον σκληρό τρόπο απέναντι σε site-blog και ανώνυμα προφίλ στο facebook.
Δεν θα κρίνω το ύφος της ανακοίνωσης, το οποίο κατά την γνώμη μου ξεπερνάει και ποσοτικά και ποιοτικά σε χαρακτηρισμούς όλα αυτά για τα οποία κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους.

Μιλάει ο συμπαθής απερχόμενος Δήμαρχος για fake news, για ευτελισμό της δημόσιας ζωής, για συκοφάντηση, για ρατσιστικό και σεξιστικό λόγο, για ανώνυμους «δημοσιογράφους», για καλοθελητές που επιδιώκουν- πάντα με το αζημίωτο- να εκβιάσουν καταστάσεις και να κερδίσουν… από την τακτική της στοχοποίησης και της συκοφαντίας.
Εθνικές εκλογές Γενάρη 2015
Επειδή ασχολούμαστε με τα αυτοδιοικητικά του Κερατσινίου, πάνω από 30 χρόνια, ενώ ο κ. Βρεττάκος εμφανίστηκε μόλις το 2013, προφανώς δεν θυμάται ή κάνει πως δεν θυμάται την κριτική που είχαν δεχτεί ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι προκάτοχοι του. Και ο Χάσκας και ο Μελάς και ο Σαράφογλου και ο Τζανής είχαν δεχτεί ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σκληρή κριτική απ’ αυτή που δέχτηκε τα τελευταία 5 χρόνια ο Βρεττάκος.
Είναι δεδομένο πως ο απερχόμενος Δήμαρχος με έναν εντελώς αυθαίρετο αυτοπροσδιορισμό έχει ανακηρύξει τον εαυτό του, ως τον μόνο τίμιο και το πιο ικανό. Ως εκ τούτου συνάγει από μόνος του το συμπέρασμα ότι κάθε κριτική που του γίνεται είναι φασιστική, σεξιστική κλπ κλπ
Εθνικές εκλογές Σεπτέμβρη 2015
Προφανώς ο κ. Βρεττάκος είχε κακομάθει τα τελευταία 5 χρόνια, όταν δεν του ασκούσε κανείς κριτική, παρά ΜΟΝΟ ο Ζαχαρίας Ζούπης, σαν την καλαμιά στον κάμπο. Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου. Η στιγμή που όλοι κρίνονται. Οι εκλογές.
Διακρίνουμε έναν εκνευρισμό στο «βασίλειο» του Δημάρχου. Διακρίνουμε ξαφνικά να εμφανίζονται πολλά ανώνυμα προφίλ που υποστηρίζουν φανατικά το έργο του και προσπαθούν να απαντήσουν σε επώνυμα και ανώνυμα προφίλ, σε ανάλογο ύφος με την ανακοίνωση του Δημάρχου!!!
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ο εκνευρισμός του απερχόμενου προέρχεται από ένα και μόνο γεγονός. Τα κουκιά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
Εμείς υπενθυμίζουμε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών και εθνικών εκλογών. Δεν τόσο δύσκολο δα να κατανοήσει κανείς πως οι πολιτικοί συσχετισμοί το 2019 είναι αρκετά έως πολύ χειρότεροι για το κυβερνών κόμμα που στηρίζει τον Δήμαρχο σε σχέση με το 2014 και 2015.
Αν ο κ. Βρεττάκος το 2014 είχε πάρει 18%, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 2015 πάνω από 42 % και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τι περιμένει δηλαδή να πάρει στις εκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 10 μονάδες κάτω και καμιά δεκαριά υποψηφίους Δημάρχους, να οργώνουν την πόλη τους τελευταίους μήνες.
Αυτό είναι που εκνευρίζει τον συμπαθή σ’ εμένα Δήμαρχο και όχι τα site-blog-ανώνυμα προφίλ. Αυτά υπήρχαν και το 2014 και είχαν ξεσκίσει τον Τζανή. Τότε βέβαια δεν τον ενοχλούσαν τον κ. Βρεττάκο. Αντιθέτως τον βόλεψαν μια χαρά και τον βοήθησαν να γίνει Δήμαρχος…
Αυτό που τον κάνει έξω φρενών είναι πως δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Εγώ πάντως επειδή όντως τον συμπαθώ, πιστεύω πως θα πάρει πάνω από 18% που είχε πάρει το 2014. Όπως και να το κάνουμε κι αυτό θα είναι για εκείνον μια μικρή νίκη. Στον δεύτερο γύρο όμως τον βλέπω πολύ «χλωμό», όπως το 2014 ο Τζανής. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί ήδη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου