Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Στην ταβέρνα του μπαρμπα Θωμά το debate Βρεττάκου-Καμά



Ακόμα ένα ΦΙΑΣΚΟ στήθηκε από τον απερχόμενο Δήμαρχο σήμερα στην διαπαραταξιακή. Αυτή τη φορά στο ΦΙΑΣΚΟ Βρεττάκου προστέθηκε και ο εκών-άκων «βοηθός» του Παντελής Καμάς. Επί 10 ημέρες ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνδυασμοί, προεξάρχουσας της Βάνας Δατσέρη σφυροκοπούσαν τον απερχόμενο Δήμαρχο για την σύσταση διαπαραταξιακής και για τα εκατοντάδες βινύλια με τα οποία βρώμισε την πόλη.

Ο Παντελής Καμάς εναγωνίως (η αγωνία του φάνηκε να είναι μεγαλύτερη από του Δημάρχου) προσπαθούσε να αλλάξει την ατζέντα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Όταν όλοι οι άλλοι είχαν στριμώξει τον Δήμαρχο, ο Παντελής μίλαγε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, για debate και μάλιστα ανάμεσα στον ίδιο και τον Βρεττάκο.
Στόχευση του Καμά είναι να δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό δίπολο παρέα με τον Δήμαρχο, για να δείξει – εκεί που θέλει να δείξει – ότι αυτός είναι ο ισχυρότερος των υπολοίπων. Βέβαια αυτή η τακτική του Καμά βολεύει αφάνταστα τον Βρεττάκο, ο οποίος παρακαλάει να βρίσκει απέναντι του μέχρι τις εκλογές τον «χαμηλών τόνων» Καμά και αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τους υπόλοιπους και κυρίως τον Διαλυνάκη, την Δατσέρη, τον Καλαμαρά και τον Καμπούρη. Θα ήταν βολικό για τον Βρεττάκο να έχει αντίπαλο στον δεύτερο γύρο τον Καμά, αλλά το συγκεκριμένο σενάριο αγγίζει με το ζόρι το 1%, αφού η υποψηφιότητα Καμά δεν τραβάει και περιορίζεται στα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) του 2015.
Δεν ήθελε και πολύ ο Βρεττάκος και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Παντελή. Θα πάνε παρέα στην ταβέρνα του μπαρμπα Θωμά και θα αρχίσουν να μιλάνε για τα προβλήματα της πόλης. Τα τσίπουρα κερασμένα παιδιά…
Όσο για το debate;Πρόκειται για μια επικοινωνιακή τακτική που ήταν της μόδας πριν από 20 χρόνια. Τότε που υπήρχαν 2 μεγάλα κόμματα «και οι άλλοι». Σήμερα στην εποχή των social media, που ο πολίτης πολλές φορές είναι πιο ενημερωμένος και από τον ίδιο τον πολιτικό, τέτοιου είδους στημένες οπερέτες, προκαλούν τον γέλωτα και αναβλύζουν γραφικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου